Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | ESTERA 6-10

Estera veproi me altruizëm për Jehovain dhe për popullin e tij

Estera veproi me altruizëm për Jehovain dhe për popullin e tij
PAMJA

Estera ishte e guximshme dhe altruiste ndërsa doli në mbrojtje të Jehovait dhe të popullit të tij

8:3-5, 9

  • Estera dhe Mordekai shpëtuan. Por dekreti i Hamanit për të vrarë gjithë judenjtë po përhapej në çdo skaj të perandorisë

  • Estera rrezikoi sërish jetën, pasi doli e paftuar para mbretit. Qau për popullin e saj dhe i kërkoi bashkëshortit ta anulonte dekretin e tmerrshëm

  • Ligjet që dilnin në emër të mbretit nuk mund të anuloheshin. Kështu, mbreti i dha autoritet Esterës dhe Mordekait të nxirrnin një ligj të ri

Jehovai i dha popullit të tij një fitore madhështore

8:10-14, 17

  • Doli një shpallje e dytë që u dha judenjve të drejtën për vetëmbrojtje

  • Kalorësit rendën në çdo cep të perandorisë dhe judenjtë u bënë gati për betejë

  • Shumë veta panë prova të miratimit të Perëndisë dhe u bënë prozelitë judenj