Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | PSALMET 79-86

Kush është personi më i rëndësishëm në jetën tënde?

Kush është personi më i rëndësishëm në jetën tënde?

Ka shumë mundësi që kompozitori i Psalmit 83 të ketë qenë një pasardhës i levitit Asaf, bashkëkohës i mbretit David. Ky psalm u shkrua gjatë një periudhe kur kombet armike kërcënonin popullin e Jehovait.

83:1-5, 16

  • Në lutjen që bëri, psalmisti u përqendrua tek emri dhe te sovraniteti i Jehovait, jo te siguria e vet

  • Sot, shërbëtorët e Perëndisë vazhdojnë të përballen me sulme të njëpasnjëshme. Qëndrueshmëria jonë me besnikëri e nderon Jehovain

83:18

  • Jehovai dëshiron ta njohim emrin e tij

  • Me veprimet tona duhet të tregojmë se Jehovai është Personi më i rëndësishëm në jetën tonë