Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | PSALMET 74-78

Kujto veprat e Jehovait

Kujto veprat e Jehovait

Është jetësore të meditojmë për gjërat e mira që ka bërë Jehovai

74:16; 77:6, 11, 12

 • Meditimi na ndihmon të përvetësojmë atë që lexojmë në Fjalën e Perëndisë dhe të zhvillojmë në zemër çmueshmëri për ushqimin që vjen prej Tij

 • Kur mendojmë thellë për Jehovain, kjo na ndihmon të kujtojmë veprat e tij të mrekullueshme dhe shpresën që na ka dhënë

Ndër veprat e Jehovait janë:

74:16, 17; 75:6, 7; 78:11-17

 • Krijimi

  Sa më shumë mësojmë për krijimin, aq më tepër na thellohet nderimi për Jehovain

 • Burrat e emëruar në kongregacion

  Duhet t’u nënshtrohemi atyre që cakton Jehovai për të marrë drejtimin

 • Veprat e shpëtimit

  Kur sjellim ndër mend veprat e shpëtimit që ka kryer Jehovai, na forcohet besimi se ai dëshiron dhe është i aftë të kujdeset për shërbëtorët e tij