Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | PSALMET 69-73

Populli i Jehovait është i zellshëm për adhurimin e vërtetë

Populli i Jehovait është i zellshëm për adhurimin e vërtetë

Zelli ynë për adhurimin e vërtetë duhet të dallohet qartë

69:9

  • Davidi shfaqi zell për Jehovain gjatë gjithë jetës

  • Davidi nuk toleroi askënd të njolloste emrin e Jehovait ose të matej me të

Më të mëdhenjtë mund të ndihmojnë më të rinjtë të jenë të zellshëm

71:17, 18

  • Shkrimtari i këtij psalmi, ndoshta Davidi, shprehu dëshirën për të inkurajuar brezin tjetër

  • Prindërit dhe të krishterët me përvojë mund të stërvitin më të rinjtë

Zelli na motivon t’u tregojmë të tjerëve ç’do të bëjë Mbretëria për njerëzimin

72:3, 12, 14, 16-19

  • Vargu 3—Të gjithë do të kenë paqe

  • Vargu 12—Të varfrit do të çlirohen

  • Vargu 14—Dhuna nuk do të ekzistojë

  • Vargu 16—Do të ketë ushqim me bollëk për të gjithë