Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

1-7 janar

MATEU 1-3

1-7 janar
 • Kënga 14 dhe lutja

 • Komente hyrëse (3 min. ose më pak)

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

 • «Mbretëria e qiejve është afruar»: (10 min.)

  • [Shihni videon Hyrje për librin e Mateut.]

  • Mt 3:1, 2​—Gjon Pagëzori shpalli se Mbreti i ardhshëm i Mbretërisë qiellore do të shfaqej së shpejti («predikonte», «mbretëria», «mbretëria e qiejve», «është afruar» shënimet për studim te Mt 3:1, 2, nwtsty)

  • Mt 3:4​—Gjon Pagëzori bëri një jetë të thjeshtë, plotësisht të përkushtuar ndaj vullnetit të Perëndisë («Veshja dhe paraqitja e Gjon Pagëzorit», «Karkaleca», «Mjaltë i egër» media për Mt 3:4, nwtsty)

 • Të gërmojmë në Bibël për xhevahire: (8 min.)

  • Mt 1:3​—Pse janë përmendur pesë gra në gjenealogjinë e Jezuit te libri i Mateut, gjenealogji që përbëhet kryesisht nga burra? («Tamara» shënimi për studim te Mt 1:3, nwtsty)

  • Mt 3:11​—Si e dimë që pagëzimi përfshin zhytje të plotë në ujë? («ju pagëzoj» shënimi për studim te Mt 3:11, nwtsty)

  • Çfarë ke mësuar për Jehovain nga leximi i Biblës për këtë javë?

  • Çfarë xhevahiresh të tjera ke zbuluar nga leximi i Biblës për këtë javë?

 • Leximi i Biblës: (4 min. ose më pak) Mt 1:1-17

STËRVITU PËR SHËRBIMIN

 • Video për bisedën e parë: (4 min.) Shihni dhe diskutoni videon.

 • Rivizita: (3 min. ose më pak) Bazohu tek Ide për biseda.

 • Studimi biblik: (6 min. ose më pak) bh 39-40 ¶6-7

TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

 • Kënga 72

 • Raporti vjetor i shërbimit: (15 min.) Fjalim nga një plak. Pasi të lexosh letrën e zyrës së degës për raportin vjetor të shërbimit, intervisto lajmëtarë që i ke zgjedhur më parë, të cilët kanë pasur përvoja të veçanta gjatë vitit të kaluar të shërbimit.

 • Studimi i Biblës në Kongregacion: (30 min.) lv kap. 2 ¶1-11

 • Rishikimi i mbledhjes për këtë javë dhe përmbledhja për javën tjetër (3 min.)

 • Kënga 137 dhe lutja