Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | ISAIA 29-33

«Një mbret do të mbretërojë për të siguruar të drejtën»

«Një mbret do të mbretërojë për të siguruar të drejtën»

Mbreti Jezu siguron «princa» ose pleq që kujdesen për kopenë

32:1-3

  • Ashtu «si një vend për t’u fshehur nga shtrëngata», ata punojnë për ta mbrojtur kopenë nga stuhitë e përndjekjes dhe të shkurajimit

  • Ashtu ‘si rrëketë e ujit në një vend të thatë’, ata freskojnë këdo që është i etur frymësisht me të vërtetën e pastër dhe të papërzier

  • Ashtu «si hija e një shkrepi të madh në një tokë të shkretë», ata i sjellin lehtësim kopesë duke siguruar udhëheqje dhe freskim frymor