Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | ISAIA 34-37

Besimi i Hezekisë u shpërblye

Besimi i Hezekisë u shpërblye

Mbreti i Asirisë, Senakeribi, dërgoi në Jerusalem rabshakehun që t’i kërkonte qytetit të dorëzohej. Asirianët përdorën taktika të ndryshme për t’i bërë judenjtë të dorëzoheshin pa luftë.

  • Izolimin. Egjipti nuk do t’ju ndihmojë dot.Is 36:6

  • Dyshimin. Jehovai nuk do të luftojë për ju, sepse është i pakënaqur me ju.Is 36:7, 10

  • Kërcënimin. S’keni asnjë mundësi të fitoni kundër ushtrisë së fuqishme asiriane.Is 36:8, 9

  • Tundimin. Nëse i dorëzoheni Asirisë, do të jetoni më mirë.Is 36:16, 17

Hezekia tregoi besim të patundur te Jehovai

37:1, 2, 14-20, 36

  • Ai bëri gjithë sa kishte në dorë që ta përgatiste qytetin për rrethimin

  • Ai iu lut Jehovait që t’i shpëtonte dhe forcoi besimin e popullit te Jehovai

  • Besimi i tij u shpërblye kur Jehovai dërgoi një engjëll që të godiste 185.000 luftëtarë asirianë brenda një nate