Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

31 dhjetor 2018–6 janar 2019

VEPRAT 19-20

31 dhjetor 2018–6 janar 2019
 • Kënga 103 dhe lutja

 • Komente hyrëse (3 min. ose më pak)

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

 • «Kushtojini vëmendje vetes dhe gjithë kopesë»: (10 min.)

 • Të gërmojmë në Bibël për xhevahire: (8 min.)

  • Ve 19:9​—Ç’shembull la apostulli Pavël për sa i përket papërtueshmërisë dhe elasticitetit? (bt 161 ¶11)

  • Ve 19:19​—Çfarë shembulli që ia vlen të imitohet lanë efesianët? (bt 162-163 ¶15)

  • Çfarë ke mësuar për Jehovain nga leximi i Biblës për këtë javë?

  • Çfarë xhevahiresh të tjera ke zbuluar nga leximi i Biblës për këtë javë?

 • Leximi i Biblës: (4 min. ose më pak) Ve 19:1-20

STËRVITU PËR SHËRBIMIN

 • Rivizita e dytë: (3 min. ose më pak) Fillimisht bazohu tek Ide për biseda. Pastaj jepi të zotit të shtëpisë një kartëvizitë për JW.ORG.

 • Rivizita e tretë: (3 min. ose më pak) Zgjidhe vetë shkrimin dhe pyetjen pezull.

 • Studimi biblik: (6 min. ose më pak) jl mësimi 15

TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

 • Kënga 99

 • Stërvitni të rinjtë që po synojnë: (15 min.) Diskutim. Shihni videon. Pastaj përgjigjjuni pyetjeve të mëposhtme: çfarë roli thelbësor kanë pleqtë në kongregacion? (Ve 20:28) Pse pleqtë duhet të stërvitin vazhdimisht të tjerë? Si mund ta imitojnë pleqtë shembullin që la Jezui kur stërviti apostujt? Çfarë qëndrimi duhet të kenë vëllezërit ndaj stërvitjes që marrin? (Ve 20:35; 1Ti 3:1) Ç’stërvitje praktike mund t’u japin pleqtë atyre? Ç’pikëpamje të ekuilibruar duhet të kenë pleqtë ndaj vëllezërve që stërvitin?

 • Studimi i Biblës në Kongregacion: (30 min.) cl kap. 1 ¶10-17 dhe kutia «Disa nga titujt e Jehovait»

 • Rishikimi i mbledhjes për këtë javë dhe përmbledhja për javën tjetër (3 min.)

 • Kënga 148 dhe lutja