Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

24-30 dhjetor

VEPRAT 17-18

24-30 dhjetor
 • Kënga 78 dhe lutja

 • Komente hyrëse (3 min. ose më pak)

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

 • «Imito apostullin Pavël në predikim dhe në mësimdhënie»: (10 min.)

  • Ve 17:2, 3​—Pavli arsyetoi nga Shkrimet dhe përdori pjesë prej tyre në mësimdhënie («arsyetoi» shënimi për studim te Ve 17:2, nwtsty; «provuar me pjesë nga shkrimet» shënimi për studim te Ve 17:3, nwtsty)

  • Ve 17:17​—Pavli predikonte kudo ku kishte njerëz («në sheshin e pazarit» shënimi për studim te Ve 17:17, nwtsty)

  • Ve 17:22, 23​—Pavli ishte vëzhgues i mirë dhe vendoste një bazë të përbashkët («Një Perëndie të Panjohur» shënimi për studim te Ve 17:23, nwtsty)

 • Të gërmojmë në Bibël për xhevahire: (8 min.)

  • Ve 18:18​—Ç’mund të thuhet rreth zotimit që kishte marrë Pavli? (w08 15/​5 32 ¶5)

  • Ve 18:21​—Si ta imitojmë Pavlin kur ndjekim synime teokratike? («Në dashtë Jehovai» shënimi për studim te Ve 18:21, nwtsty)

  • Çfarë ke mësuar për Jehovain nga leximi i Biblës për këtë javë?

  • Çfarë xhevahiresh të tjera ke zbuluar nga leximi i Biblës për këtë javë?

 • Leximi i Biblës: (4 min. ose më pak) Ve 17:1-15

STËRVITU PËR SHËRBIMIN

 • Rivizita e dytë: (3 min. ose më pak) Bazohu tek Ide për biseda. Prezanto dhe diskuto (por mos e shfaq) videon Si zhvillohet një studim biblik?

 • Rivizita e tretë: (3 min. ose më pak) Zgjidhe vetë shkrimin dhe ofro një nga botimet për studim.

 • Studimi biblik: (6 min. ose më pak) jl mësimi 7

TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

 • Kënga 70

 • «Predikoje dhe mësoje plotësisht lajmin e mirë»: (15 min.) Diskutim. Shihni videon Adhurimi Familjar: Pavli—Ai predikoi plotësisht lajmin e mirë. Pastaj diskutoni këto pyetje: si e kuptoi familja në video se duhej të përmirësonte cilësinë e shërbimit? Në cilat aspekte e imituan shërbimin e Pavlit? Ç’bekime patën si rezultat? Cilat ide mund të përfshish në adhurimin familjar?

 • Studimi i Biblës në Kongregacion: (30 min.) cl «Prolog» dhe kap. 1 ¶1-9

 • Rishikimi i mbledhjes për këtë javë dhe përmbledhja për javën tjetër (3 min.)

 • Kënga 149 dhe lutja