Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | ISAIA 1-5

«Le të ngjitemi në malin e Jehovait»

«Le të ngjitemi në malin e Jehovait»

2:2, 3

«Në ditët e fundit»

Koha në të cilën jetojmë tani

«Mali i shtëpisë së Jehovait»

Adhurimi i pastër dhe i lartësuar i Jehovait

«Drejt tij do të vërshojnë të gjitha kombet»

Ata që përqafojnë adhurimin e pastër, mblidhen në unitet

«Ejani, le të ngjitemi në malin e Jehovait»

Adhuruesit e vërtetë i ftojnë të tjerët të bashkohen me ta

«Ai do të na mësojë udhët e tij, dhe ne do të ecim në shtigjet e tij»

Me anë të Fjalës së tij, Jehovai na mëson dhe na ndihmon të ecim në shtigjet e tij

2:4

«As do të mësojnë më të luftojnë»

Isaia përshkroi kthimin e armëve të luftës në vegla bujqësore, duke treguar se populli i Jehovait do të ndiqte paqen. Si ishin këto vegla bujqësore në kohën e Isaisë?

‘Shpatat në plore’

1 Plori ishte pjesë e parmendës dhe shërbente për të çarë dheun. Disa ishin prej metali.1Sa 13:20

«Heshtat në kiza për krasitje»

2 Kiza ndoshta ishte një metal i mprehtë në formë drapëri dhe me dorezë. Ajo përdorej për të krasitur hardhitë.Is 18:5