Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | ISAIA 17-23

Abuzimi me autoritetin çon në humbjen e tij

Abuzimi me autoritetin çon në humbjen e tij

Shebna ishte «kujdestari i shtëpisë», ka të ngjarë i shtëpisë së mbretit Hezekia. Ishte i dyti pas mbretit për nga pozita, prandaj pritej shumë nga ai.

22:15, 16

  • Shebna duhej të kujdesej për nevojat e popullit të Jehovait

  • Me egoizëm kërkoi t’i jepte lavdi vetes

22:20-22

  • Jehovai e zëvendësoi Shebnën me Eliakimin

  • Eliakimit iu dha ‘çelësi i shtëpisë së Davidit’, i cili simbolizonte pushtet dhe autoritet

Shqyrto: Si mund ta përdorte autoritetin Shebna për të ndihmuar të tjerët?