Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | ISAIA 6-10

Mesia përmbush profecinë

Mesia përmbush profecinë
PAMJA

Shekuj para se të lindte Jezui, Isaia paratha se Mesia do të predikonte «në rajonin e Jordanit, Galilenë e kombeve». Jezui e përmbushi atë profeci ndërsa udhëtonte përmes Galilesë duke predikuar dhe mësuar lajmin e mirë.Is 9:1, 2.

  • Bëri mrekullinë e parëGjo 2:1-11 (Kanë)

  • Zgjodhi apostujtMr 3:13, 14 (në afërsi të Kapernaumit)

  • Mbajti Predikimin në MalMt 5:1–7:27 (në afërsi të Kapernaumit)

  • Ringjalli djalin e vetëm të një vejusheLu 7:11-17 (Nain)

  • Iu shfaq 500 dishepujve pas ringjalljes1Ko 15:6 (Galile)