Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i Nehemisë

Kapitujt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Përmbajtja

 • 1

  • Lajme nga Jerusalemi (1-3)

  • Lutja e Nehemisë (4-11)

 • 2

  • Nehemia dërgohet në Jerusalem (1-10)

  • Nehemia kontrollon muret e qytetit (11-20)

 • 3

  • Rindërtohen muret (1-32)

 • 4

  • Puna ecën përpara pavarësisht kundërshtimit (1-14)

  • Vazhdon ndërtimi me punëtorë të armatosur (15-23)

 • 5

  • Nehemia i jep fund zhvatjes (1-13)

  • Altruizmi i Nehemisë (14-19)

 • 6

  • Vazhdon kundërshtimi për rindërtimin (1-14)

  • Muri përfundoi brenda 52 ditësh (15-19)

 • 7

  • Portat e qytetit dhe derëtarët (1-4)

  • Lista e të mërguarve që u kthyen (5-69)

   • Shërbëtorët e tempullit (46-56)

   • Bijtë e shërbëtorëve të Solomonit (57-60)

  • Kontributet për punën (70-73)

 • 8

  • Popullit i lexohet dhe i shpjegohet Ligji (1-12)

  • Kremtohet Festa e Kasolleve (13-18)

 • 9

  • Populli rrëfen mëkatet (1-38)

   • Jehovai, një Perëndi që fal (17)

 • 10

  • Populli bie dakord që të zbatojë Ligjin (1-39)

   • «Ne nuk do ta lëmë pas dore shtëpinë e Perëndisë tonë» (39)

 • 11

  • Jerusalemi ripopullohet (1-36)

 • 12

  • Priftërinjtë dhe levitët (1-26)

  • Inaugurimi i mureve (27-43)

  • Mbështetje për shërbimin në tempull (44-47)

 • 13

  • Reforma të mëtejshme nga Nehemia (1-31)

   • Të jepet e dhjeta (10-13)

   • Të mos përdhoset Sabati (15-22)

   • Dënohen lidhjet martesore me jojudenjtë (23-28)