Levitiku 3:1-17

  • Blatimi në bashkësi (1-17)

    • Mos hani dhjamë ose gjak (17)

3  Nëse dikush do të bëjë një flijim në bashkësi*+ nga bagëtia e trashë, ai duhet të paraqitë para Jehovait një kafshë të shëndetshme, qoftë mashkull a femër.  Ai do të vërë dorën mbi kokën e blatimit, dhe kafsha duhet therur në hyrje të tendës së takimit. Pastaj djemtë e Aronit, priftërinjtë, do të spërkatin me gjakun e saj altarin në të gjitha anët.  Një pjesë e flijimit në bashkësi do të paraqitet si blatim i bërë me zjarr për Jehovain:+ dhjami+ që vesh zorrët, gjithë dhjami që është përreth tyre  dhe dy veshkat me dhjamin që i vesh ato afër ijëve; bashkë me veshkat do të hiqet edhe cipa e dhjamtë e mëlçisë.*+  Të gjitha këto djemtë e Aronit do t’i vënë të digjen e të nxjerrin tym në altar mbi blatimin e djegur të vendosur sipër druve të zjarrit;+ është një blatim i bërë me zjarr, si aromë e këndshme* për Jehovain.+  Nëse do t’i bëjë Jehovait një flijim në bashkësi nga bagëtia e imët, ai do të paraqitë një mashkull ose femër të shëndetshme.+  Nëse do të paraqitë si blatim një qengj, do ta paraqitë atë para Jehovait.  Ai do të vërë dorën mbi kokën e blatimit, dhe kafsha duhet therur para tendës së takimit. Pastaj djemtë e Aronit do të spërkatin me gjakun e saj altarin në të gjitha anët.  Dhjami i flijimit në bashkësi do të paraqitet si blatim i bërë me zjarr për Jehovain.+ Do të hiqet gjithë bishti i dhjamur afër shtyllës kurrizore, dhjami që vesh zorrët, gjithë dhjami që është përreth tyre 10  dhe dy veshkat me dhjamin që i vesh ato afër ijëve; bashkë me veshkat do të hiqet edhe cipa e dhjamtë e mëlçisë.+ 11  Të gjitha këto prifti do t’i vërë të digjen e të nxjerrin tym mbi altar si ushqim,* si blatim i bërë me zjarr për Jehovain.+ 12  Nëse do të paraqitë si blatim një dhi, do ta paraqitë atë para Jehovait. 13  Ai do të vërë dorën mbi kokën e blatimit, dhe kafsha duhet therur para tendës së takimit. Pastaj djemtë e Aronit do të spërkatin me gjakun e saj altarin në të gjitha anët. 14  Këto pjesë do të paraqiten si blatim i bërë me zjarr për Jehovain: dhjami që vesh zorrët, gjithë dhjami që është përreth tyre+ 15  dhe dy veshkat me dhjamin që i vesh ato afër ijëve; bashkë me veshkat do të hiqet edhe cipa e dhjamtë e mëlçisë. 16  Prifti do t’i vërë të gjitha këto të digjen e të nxjerrin tym mbi altar si ushqim,* si blatim i bërë me zjarr me aromë të këndshme.* Tërë dhjami i takon Jehovait.+ 17  Ky është një ligj i pandryshueshëm për ju brez pas brezi, kudo që të banoni: mos hani kurrsesi asnjë lloj dhjami ose gjaku!’»+

Shënime në fund të faqes

Ose «një flijim si blatim paqeje».
Ose «riza e mëlçisë».
Ose «pajtuese; qetësuese». Fjalë për fjalë «çlodhëse».
Fjalë për fjalë «bukë», pra, si pjesa e flijimit në bashkësi që i takon Perëndisë.
Fjalë për fjalë «bukë», pra, si pjesa e flijimit në bashkësi që i takon Perëndisë.
Ose «pajtuese; qetësuese». Fjalë për fjalë «çlodhëse».