Ezekieli 10:1-22

  • Merret zjarr midis rrotave (1-8)

  • Përshkruhen kerubinët dhe rrotat (9-17)

  • Lavdia e Jehovait largohet nga tempulli (18-22)

10  Ndërsa po shikoja, ja, mbi platformën që shtrihej sipër kokave të kerubinëve, pashë diçka që ngjante si fron e që dukej si gur safiri.+  Pastaj Perëndia i tha burrit të veshur me rroba linoje:+ «Hyr mes rrotave,+ poshtë kerubinëve, mbushi duart me thëngjij të ndezur+ nga ata që janë mes kerubinëve, dhe hidhi mbi qytet.»+ Kështu ai shkoi e hyri atje ndërsa unë shikoja.  Kerubinët po rrinin në të djathtë të shtëpisë kur burri hyri atje dhe reja po mbushte oborrin e brendshëm.  Lavdia e Jehovait+ u ngrit nga kerubinët e shkoi te hyrja e shtëpisë dhe, pak nga pak, reja mbushi shtëpinë,+ kurse oborri ishte mbushur plot me shkëlqimin e lavdisë së Jehovait.  Zhurma e krahëve të kerubinëve dëgjohej deri në oborrin e jashtëm; ajo ishte si kumbimi i zërit të Perëndisë së Plotfuqishëm kur flet.+  Pastaj ai e urdhëroi burrin e veshur me rroba linoje: «Merr zjarr mes rrotave, mes kerubinëve», dhe ai shkoi e qëndroi afër një rrote.  Atëherë njëri nga kerubinët zgjati dorën drejt zjarrit që ishte mes tyre,+ mori ca thëngjij dhe ia vuri në duar burrit të veshur me rroba linoje,+ i cili pasi i mori, iku.  Kerubinët kishin poshtë krahëve diçka që ngjante si dorë njeriu.+  Ndërsa po shikoja, vura re përkrah kerubinëve katër rrota, nga një rrotë afër secilit kerubin, të cilat rrëzëllenin si gur krizoliti.+ 10  Për nga pamja, të katra dukeshin njësoj, si një rrotë e futur në mes të një rrote tjetër. 11  Tek lëviznin, ato mund të shkonin në cilindo nga të katër drejtimet pa pasur nevojë të ktheheshin, sepse shkonin atje ku drejtoheshin fytyrat* e kerubinëve, pa bërë ndonjë kthesë. 12  Tërë trupi i kerubinëve, shpina, duart dhe krahët, si edhe rrotat, rrotat e të katër kerubinëve, ishin plot me sy rreth e qark.+ 13  Unë dëgjova një zë që u tha rrotave: «Nisuni, o rrota!» 14  Secili* kishte katër fytyra: e para ishte fytyrë kerubini, e dyta fytyrë njeriu, e treta fytyrë luani dhe e katërta fytyrë shqiponje.+ 15  Kerubinët ngriheshin; ishin po ato krijesa të gjalla* që kisha parë pranë lumit Kebar.+ 16  Kur ata lëviznin, lëviznin edhe rrotat pranë tyre; kur kerubinët i hapnin krahët për t’u ngritur nga toka, rrotat nuk ndryshonin drejtim, por qëndronin pranë tyre.+ 17  Kur ata ndaleshin, ndaleshin edhe rrotat, dhe kur ata ngriheshin, ngriheshin edhe rrotat, sepse po ajo frymë* që vepronte te krijesat e gjalla,* ishte edhe te rrotat. 18  Pastaj lavdia e Jehovait+ u largua nga hyrja e shtëpisë dhe u ndal mbi kerubinët.+ 19  Ndërsa po i shikoja, kerubinët hapën krahët dhe u ngritën nga toka; teksa largoheshin, rrotat ishin pranë tyre. Kerubinët u ndalën te hyrja e portës lindore të shtëpisë së Jehovait, dhe lavdia e Perëndisë së Izraelit ishte sipër tyre.+ 20  Këto ishin krijesat e gjalla* që kisha parë të qëndronin poshtë fronit të Perëndisë së Izraelit,+ pranë lumit Kebar, e kështu kuptova që ishin kerubinë. 21  Secila nga katër krijesat kishte katër fytyra, katër krahë dhe poshtë krahëve kishin diçka që ngjante si dorë njeriu.+ 22  Fytyrat e tyre dukeshin si fytyrat që kisha parë pranë lumit Kebar.+ Kerubinët shkonin secili drejt përpara.+

Shënime në fund të faqes

Fjalë për fjalë «kokat».
Domethënë, çdo kerubin.
Fjalë për fjalë «ishte krijesa e gjallë».
Fjalë për fjalë «fryma e krijesës së gjallë».
Fjalë për fjalë «Kjo ishte krijesa e gjallë».