Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i dytë i Mbretërve

Kapitujt

Përmbajtja

 • 1

  • Elija parathotë vdekjen e Ahaziahut (1-18)

 • 2

  • Elija ngrihet në qiell me anë të një stuhie (1-18)

   • Eliseu merr veshjen zyrtare të Elijas (13, 14)

  • Eliseu e bën të mirë ujin e Jerikosë (19-22)

  • Arushat vrasin djemtë e vegjël nga Betheli (23-25)

 • 3

  • Jehorami, mbret i Izraelit (1-3)

  • Moabi rebelohet kundër Izraelit (4-25)

  • Moabi mundet (26, 27)

 • 4

  • Eliseu shton vajin e një vejushe (1-7)

  • Mikpritja e gruas shunamite (8-16)

  • Gruaja shpërblehet me djalë; ai vdes (17-31)

  • Eliseu kthen në jetë djalin e vdekur (32-37)

  • Eliseu e bën të ngrënshme gjellën (38-41)

  • Eliseu shton bukën (42-44)

 • 5

  • Eliseu shëron Namanin nga lebra (1-19)

  • Gehazit lakmitar i ngjitet lebra (20-27)

 • 6

  • Eliseu bën që koka e sëpatës të dalë mbi ujë (1-7)

  • Eliseu kundër sirianëve (8-23)

   • Shërbëtorit të Eliseut i hapen sytë (16, 17)

   • Sirianët verbohen mendërisht (18, 19)

  • Zi buke në Samarinë e rrethuar (24-33)

 • 7

  • Eliseu parathotë fundin e zisë së bukës (1, 2)

  • Në kampin e braktisur sirian gjendet ushqim (3-15)

  • Përmbushet profecia e Eliseut (16-20)

 • 8

  • Gruas shunamite i kthehet prona (1-6)

  • Eliseu, Ben-Hadadi dhe Hazaeli (7-15)

  • Jehorami, mbret i Judës (16-24)

  • Ahaziahu, mbret i Judës (25-29)

 • 9

  • Jehu miroset mbret i Izraelit (1-13)

  • Jehu vret Jehoramin dhe Ahaziahun (14-29)

  • Jezebelën e vrasin; mishin e saj e hanë qentë (30-37)

 • 10

  • Jehu shfaros shtëpinë e Akabit (1-17)

   • Jehonadabi bashkohet me Jehun (15-17)

  • Jehu vret adhuruesit e Baalit (18-27)

  • Përmbledhje e mbretërimit të Jehut (28-36)

 • 11

  • Atalia uzurpon fronin (1-3)

  • Jehoasi bëhet mbret fshehurazi (4-12)

  • Atalia vritet (13-16)

  • Reformat e Jehojadës (17-21)

 • 12

  • Jehoasi, mbret i Judës (1-3)

  • Jehoasi meremeton tempullin (4-16)

  • Sulmi sirian (17, 18)

  • Jehoasi vritet (19-21)

 • 13

  • Jehoahazi, mbret i Izraelit (1-9)

  • Jehoasi, mbret i Izraelit (10-13)

  • Eliseu vë në provë zellin e Jehoasit (14-19)

  • Vdekja e Eliseut; eshtrat e tij kthejnë në jetë një të vdekur (20, 21)

  • Përmbushet profecia e fundit e Eliseut (22-25)

 • 14

  • Amaziahu, mbret i Judës (1-6)

  • Luftë me Edomin dhe me Izraelin (7-14)

  • Vdekja e Jehoasit, mbretit të Izraelit (15, 16)

  • Vdekja e Amaziahut (17-22)

  • Jeroboami II, mbret i Izraelit (23-29)

 • 15

  • Azariahu, mbret i Judës (1-7)

  • Mbretërit e fundit të Izraelit: Zakaria (8-12), Shalumi (13-16), Menahemi (17-22), Pekahiahu (23-26), Pekahu (27-31)

  • Jotami, mbret i Judës (32-38)

 • 16

  • Akazi, mbret i Judës (1-6)

  • Akazi u jep ryshfet asirianëve (7-9)

  • Akazi kopjon altarin pagan (10-18)

  • Vdekja e Akazit (19, 20)

 • 17

  • Hoshea, mbret i Izraelit (1-4)

  • Rënia e Izraelit (5, 6)

  • Izraelin e çojnë në mërgim për shkak të apostazisë (7-23)

  • Në qytetet samaritane sjellin të huaj (24-26)

  • Feja e përzier e samaritanëve (27-41)

 •  18

  • Hezekia, mbret i Judës (1-8)

  • Përmbledhje e rënies së Izraelit (9-12)

  • Senakeribi pushton Judën (13-18)

  • Rabshakehu përbuz Jehovain (19-37)

 • 19

  • Hezekia i kërkon ndihmë Perëndisë nëpërmjet Isaisë (1-7)

  • Senakeribi kërcënon Jerusalemin (8-13)

  • Lutja e Hezekisë (14-19)

  • Isaia tregon përgjigjen e Perëndisë (20-34)

  • Engjëlli vret 185.000 asirianë (35-37)

 • 20

  • Sëmundja dhe shërimi i Hezekisë (1-11)

  • Të dërguarit nga Babilonia (12-19)

  • Vdekja e Hezekisë (20, 21)

 • 21

  • Manaseu, mbret i Judës; derdh shumë gjak të pafaj (1-18)

   • Jerusalemin e pret shkatërrimi (12-15)

  • Amoni, mbret i Judës (19-26)

 • 22

  • Josia, mbret i Judës (1, 2)

  • Udhëzime për meremetimin e tempullit (3-7)

  • Gjendet libri i Ligjit (8-13)

  • Profecia e Huldës për shkatërrimin (14-20)

 • 23

  • Reformat e Josisë (1-20)

  • Mbahet Festa e Kalimit (21-23)

  • Reformat e tjera të Josisë (24-27)

  • Vdekja e Josisë (28-30)

  • Jehoahazi, mbret i Judës (31-33)

  • Jehojakimi, mbret i Judës (34-37)

 • 24

  • Rebelimi dhe vdekja e Jehojakimit (1-7)

  • Jehojakini, mbret i Judës (8, 9)

  • Mërgimi i parë në Babiloni (10-17)

  • Zedekia, mbret i Judës; rebelimi i tij (18-20)

 • 25

  • Nabukodonosori rrethon Jerusalemin (1-7)

  • Jerusalemi dhe tempulli i tij shkatërrohen; mërgimi i dytë (8-21)

  • Gedaliahu bëhet guvernator (22-24)

  • Gedaliahu vritet; populli ikën në Egjipt (25, 26)

  • Jehojakinin e lirojnë nga burgu në Babiloni (27-30)