Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Letra e parë e Pjetrit

Kapitujt

1 2 3 4 5

Përmbajtja

 • 1

  • Përshëndetje (1, 2)

  • Të lindësh përsëri për një shpresë të gjallë (3-12)

  • Bëhuni të shenjtë si fëmijë të bindur (13-25)

 • 2

  • Ushqeni një dëshirë të zjarrtë për fjalën (1-3)

  • Gurë të gjallë që ndërtohen për të qenë një shtëpi e ngritur falë frymës së Perëndisë (4-10)

  • Të jetosh si i ardhur në botë (11, 12)

  • Nënshtrimi i duhur (13-25)

   • Krishti—model për ne (21)

 • 3

  • Gratë dhe burrat (1-7)

  • Tregoni empati; kërkoni udhën e paqes (8-12)

  • Të vuash për hir të drejtësisë (13-22)

   • Jini gati të mbroni shpresën tuaj (15)

   • Pagëzimi dhe ndërgjegjja e mirë (21)

 • 4

  • Jetoni për të bërë vullnetin e Perëndisë, siç bëri Krishti (1-6)

  • Fundi i të gjitha gjërave është afruar (7-11)

  • Vuajtjet si të krishterë (12-19)

 • 5

  • Kulloteni kopenë e Perëndisë (1-4)

  • Jini të përulur dhe syçelë (5-11)

   • Hidhni gjithë ankthin tuaj mbi Perëndinë (7)

   • Djalli është si një luan që ulërin (8)

  • Fjalët e mbylljes (12-14)