Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Letra e parë e Gjonit

Kapitujt

1 2 3 4 5

Përmbajtja

 • 1

  • Fjala e jetës (1-4)

  • Të ecim në dritë (5-7)

  • Rrëfimi i mëkateve (8-10)

 • 2

  • Jezui, një flijim pajtues (1, 2)

  • Të zbatojmë urdhërimet e tij (3-11)

   • Urdhërimi i vjetër dhe i ri (7, 8)

  • Arsyet pse shkruan letrën (12-14)

  • Mos e doni botën (15-17)

  • Paralajmërim kundër antikrishtit (18-29)

 • 3

  • Ne jemi fëmijë të Perëndisë (1-3)

  • Fëmijët e Perëndisë kundrejt fëmijëve të Djallit (4-12)

   • Jezui do të zhbëjë veprat e Djallit (8)

  • Të duam njëri-tjetrin (13-18)

  • Perëndia është më i madh se zemra jonë (19-24)

 • 4

  • Të vëmë në provë shprehjet e frymëzuara (1-6)

  • Të njohim e të duam Perëndinë (7-21)

   • «Perëndia është dashuri» (8, 16)

   • Nuk ka frikë në dashuri (18)

 • 5

  • Besimi te Jezui e mund botën (1-12)

   • Kjo do të thotë dashuri për Perëndinë (3)

  • Të sigurt për fuqinë e lutjes (13-17)

  • Të jemi syçelë në një botë të ligë (18-21)

   • E gjithë bota dergjet nën pushtetin e të Ligut (19)