Psalmet 142:1-7

Maskil. Psalm i Davidit, kur ishte në shpellë.+ Lutje. 142  Me zërin tim, Jehovait i thirra për ndihmë.+Me zërin tim, Jehovait iu luta për të gjetur hir.+   U zbraza tek ai për shqetësimin tim,+atij ia rrëfeva vuajtjen time,+   kur fryma+ ime u mpak brenda meje.Por ti e njihje rrugën time.+Në shtegun ku eci,+ata më kanë fshehur një grackë.+   Vështro në të djathtë e shikoqë asnjë nuk më përfill.+Është zhdukur vendi ku rend për ndihmë.+Askush nuk pyet për shpirtin tim.+   O Jehova, ty të thirra për ndihmë+dhe thashë: «Ti je streha ime,+trashëgimia ime+ në vendin e të gjallëve.»+   Vërja veshin britmës sime përgjëruese,+sepse më kanë lënë fuqitë.+Më çliro nga ata që më përndjekin,+sepse janë më të fortë se unë.+   Nxirre shpirtin tim nga kjo birucë,+që të përlëvdojë emrin tënd.+Le të mblidhen rreth meje të drejtët,+sepse ti je i mirë me mua.+

Shënime në fund të faqes