Psalmet 137:1-9

137  Atje, buzë lumenjve të Babilonisë,+ uleshim+dhe qanim kur kujtonim Sionin.+   Nëpër plepat+ e sajkishim varur harpat tona.+   Ata që na mbanin robër, na kërkonin t’u këndonim.+Ata që na tallnin, kërkonin këngë të gëzueshme:+«Na këndoni ndonjë këngë nga ato të Sionit!»+   E si mund t’i këndojmë këngët e Jehovait+në dhé të huaj?+   Nëse të harroj ty, o Jerusalem,+m’u thaftë dora e djathtë!   Gjuha m’u ngjittë pas qiellzës,+nëse nuk të kujtoj ty,+nëse nuk të lartësoj, o Jerusalem,mbi atë që më sjell më shumë gëzim!+   Kujtoji,+ o Jehova, bijtë e Edomit,+ të cilët, kur Jerusalemi+ u gjend në ditë të keqe,thoshin: «Rrënojeni, rrënojeni deri në themele!»+   O bijë e Babilonisë, që do të plaçkitesh,+lum ai që do të të shpaguajë+me po ato të këqija që na ke bërë!+   Lum ai që do t’i mbërthejë e do t’i bëjë copë e çikë+fëmijët e tu pas shkrepit!

Shënime në fund të faqes