Salt la conţinut

Warwick: Galerie foto 1 (mai-august 2014)

Warwick: Galerie foto 1 (mai-august 2014)

Martorii lui Iehova își construiesc noul sediu mondial la Warwick, statul New York. În perioada mai-august 2014, s-au făcut mari progrese în construirea atelierului auto, a clădirii de birouri și servicii administrative și a clădirilor C și D de locuințe. Galeria foto prezintă o parte din activitatea desfășurată în această perioadă încărcată.

Reprezentare grafică a complexului de la Warwick. În sensul acelor de ceasornic, din stânga sus:

  1. Atelier auto

  2. Parcare pentru vizitatori

  3. Clădirea pentru întreținere/Parcare pentru familia Betel

  4. Clădirea B de locuințe

  5. Clădirea D de locuințe

  6. Clădirea C de locuințe

  7. Clădirea A de locuințe

  8. Clădirea de birouri și servicii administrative

1 mai 2014 – șantierul de la Warwick

Vedere din partea de sud-vest a proprietății, spre nord zărindu-se lacul Sterling Forest (Blue Lake). În prim-plan, se efectuează lucrări la fundația clădirii D de locuințe. În apropierea lacului, se pregătesc cofraje pentru clădirea C de locuințe.

14 mai 2014 – centru de prefabricare în afara șantierului

Muncitorii asamblează o cabină de baie prefabricată (modul) pentru camerele de locuit. Modulul include structura metalică, plăcile de rigips, instalația sanitară și electrică, ventilația și spațiul pentru cadă. Baia va fi finalizată după ce modulul va fi instalat în clădire.

22 mai 2014 – atelierul auto

Instalatori la lucru în demisol. Pe durata proiectului, acest spațiu va fi folosit ca sală de mese pentru aproximativ 500 de lucrători, iar în alte spații ale clădirii vor putea lua masa alți 300 de lucrători. Spre sfârșitul proiectului, sălile de mese temporare vor fi desființate, iar clădirea va fi pregătită pentru a fi folosită la întreținerea autovehiculelor.

2 iunie 2014 – atelierul auto

O echipă împrăștie sol tratat pentru acoperișul verde. Acoperișurile verzi, pe care crește vegetație, contribuie la ocrotirea mediului prin reducerea consumului de energie, prin retenția mărită a apelor pluviale și prin filtrarea substanțelor poluante din precipitații.

5 iunie 2014 – clădirea de birouri și servicii administrative

Acest complex va fi alcătuit din trei clădiri unite, cu o suprafață utilă totală de 42 000 m2. Angajați ai unor firme de construcții montează armătura din fier-beton pentru stâlpii de rezistență.

18 iunie 2014 – atelierul auto

Muncitorii folosesc un arzător cu propan pentru a monta membrana bituminoasă pe acoperiș. Ei poartă hamuri de protecție pentru a evita căderea.

24 iunie 2014 – clădirea C de locuințe

Sunt instalate conducte prefabricate și sistemul de climatizare și ventilație (HVAC). Aproximativ 35% din Martorii care lucrează în cadrul proiectului de la Warwick sunt femei.

11 iulie 2014 – Montgomery, New York

Din februarie 2014, această clădire este folosită ca depozit și centru de prefabricare, pentru a susține proiectul. Are o suprafață interioară de 20 000 m2. Obiectele albe din partea dreaptă sus a fotografiei sunt modulele de baie pregătite pentru a fi expediate.

24 iulie 2014 – clădirea C de locuințe

În prim-plan se vede colțul dinspre nord-est. Clădirea va găzdui aproximativ 200 de membri ai personalului de la sediul mondial. Majoritatea locuințelor vor avea o suprafață de 30-55 m2 și vor include o chicinetă, o baie proprie și un mic balcon.

25 iulie 2014 – clădirea pentru întreținere/parcare pentru familia Betel

Pregătirea locului pentru construcție. În partea din stânga sus a fotografiei, concasorul procesează materialul excavat pentru a fi folosit ulterior în cadrul proiectului. La finalizarea proiectului, aproximativ 260 000 m3 de pământ vor fi fost înlăturați de pe proprietatea de la Warwick. În medie, sunt folosite zilnic 23 de basculante.

30 iulie 2014 – atelierul auto

Se plantează vegetație pe acoperiș.

8 august 2014 – șantierul de la Warwick

Vedere spre sud-vest din vârful unei macarale, deasupra clădirii de birouri. În stânga jos se află parcarea pentru vizitatori finalizată, care este ocupată zilnic la capacitate maximă de autovehiculele lucrătorilor. Unii Martori au condus până la 12 ore pentru a veni să lucreze voluntar timp de trei sau patru zile.

13 august 2014 – atelierul auto

Lucrările la o sală de mese temporară sunt aproape finalizate. Monitoarele video (nu sunt încă instalate) și difuzoarele montate în tavan vor permite stabilirea unei conexiuni cu filiala din Statele Unite, lucrătorii putând astfel beneficia de închinarea de dimineață și de alte programe spirituale.

14 august 2014 – clădirea de birouri și servicii administrative

Se toarnă planșeul la primul nivel. În dreapta, un lucrător folosește un vibrator de beton pentru a elimina orice bulă de aer și a asigura compactarea și fixarea betonului.

14 august 2014 – clădirea de birouri și servicii administrative

În centru: tubulatura instalației electrice, care urmează să fie acoperită de placa pentru fundație.

14 august 2014 – clădirea de birouri și servicii administrative

Turnarea betonului pentru primul nivel este aproape finalizată. De la demararea proiectului până în prezent, aici s-a turnat cea mai mare cantitate de beton: 540 m3. Betonul a fost pregătit la stația de beton de pe șantier, transportat cu ajutorul a opt camioane-betonieră și turnat cu două pompe de beton, în aproximativ cinci ore și jumătate. În centrul fotografiei se poate vedea o casă a scării.

14 august 2014 – clădirea C de locuințe

Construirea parapetului de pe acoperiș. În fundal sunt în desfășurare lucrările la fundația clădirii A de locuințe.

15 august 2014 – clădirea C de locuințe

Un modul de baie este urcat cu macaraua la nivelul al treilea. În cadrul proiectului de la Warwick, se folosesc mult prefabricatele, reducându-se astfel aglomerația de pe șantier și accelerându-se lucrările de construcție.

20 august 2014 – clădirea C de locuințe

Angajații unor firme instalează panouri termoizolante de beton. Betonul este deja vopsit, așadar panourile nu necesită vopsire și nici multă întreținere. Ele pot fi montate rapid, ceea ce va permite finalizarea proiectului la timp.

31 august 2014 – șantierul de la Warwick

Vedere din partea sud-vestică a proprietății. În prim-plan, sunt montate cofrajele pentru următorul nivel al clădirii D de locuințe; în spatele ei, structura clădirii C de locuințe este aproape finalizată.