Џа ко тексто

Џа ки содрежина

 ТЕ ЖИВИНА САР ХРИСТИЈАЊА

Чхинавен те секиринен тумен

Чхинавен те секиринен тумен

Ки Проповед ки гора, о Исус вакерѓа: „Чхинавен те секиринен тумен башо тумаро живото“ (Мт 6:25, фус.). Адалеске со сием несовршена хем живинаја ко свето коте со владинела о Сатана, нормално тано те секирина амен. Ама, о Исус сикавѓа пе ученикон кај на ваљани претерано те секиринен пе (Из 12:25). Соске? Ако сием претерано секириме, чак башо најосновна буќа, тегани адава шај те лел амаро внимание, хем те овел аменге попхаро те чхива о Царство ко прво тхан (Мт 6:33). Е Исусескири заповед ка поможинел амен те на секирина амен претерано.

  • Мт 6:26 — Со шај те сикљова таро чирикља? (w16.07 9-10 стр., 11-13 пас.)

  • Мт 6:27 — Соске шај те вакера кај, ако секиринаја амен претерано, адава шај те лел амаро време хем сила? (w05 1/11 22 стр., 5 пас.)

  • Мт 6:28-30 — Со шај те сикљова таро лулуѓа ко поле? (w16.07 10-11 стр., 15-16 пас.)

  • Мт 6:31, 32 — Ко кола начинија о христијања тане поразлична таро јавера мануша? (w16.07 11 стр., 17 пас.)

Башо со мангава те чхинавав те секиринав ман?