Џа ко тексто

Џа ки содрежина

 ЛЕКЦИЈА 20

Со керела о Водечко тело авдиве?

Со керела о Водечко тело авдиве?

О водечко тело ко прво веко

Читинела пе писмо таро водечко тело

Ко прво веко јекх тикни група — о ‚апостолија хем о старешине ко Ерусалим‘ — служинела сине сар водечко тело хем анела сине важна одлуке башо цело христијанско собрание таро помазаникија (Дела 15:2). Англедер те анен несави одлука ола дикхена сине со вакерела и Библија баши адаја бути хем мукхена сине те водинел лен е Јеховаскоро духо (Дела 15:25). Аѓаар керела пе авдиве да.

О Девел керела пли волја преку о Водечко тело. О помазиме пхраља со служинена ко Водечко тело хор проучинена и Библија хем иси лен баро искуство сар шај те кера амари служба е Јеховаске хем сар те решинен дисаве пучиба башо духовна буќа. О Водечко тело кхедела пе секова курко те дикхел со ваљани е пхраленге ко цело сумнал. Исто сар ко прво веко, ола дена советија тари Библија преку писмија, преку о патувачка надгледникија хем јавера пхраља. Акава поможинела са е Девлескере слугенге те овен јекх ко адава со мислинена хем со керена (Дела 16:4, 5). О Водечко тело грижинела пе те овел спремими и духовно храна, охрабринела амен те чхива ко прво тхан о проповедиба хем грижинела пе те овен денде одговорностија е пхраленге.

О Водечко тело мукхела те водинел ле е Девлескоро духо. О Водечко тело башо са родела водство таро Најбаро, о Јехова, хем таро е собраниескоро Поглавари, о Исус (1. Коринќаните 11:3; Ефешаните 5:23). Адала со и ко Водечко тело на мислинена кај тане главна машкар е Девлескоро народо. Ола, исто сар о јавера помазаникија ки Пхув, ‚џана пало о Бакхро [о Исус] било кај те џал‘ (Откровение 14:4). О Водечко тело ценинела кеда молинаја амен ленге.

  • Кој сине ко водечко тело ко прво веко?

  • Сар о Водечко тело авдиве родела те овел водимо таро Девел?