Џа ко тексто

Џа ки содрежина

 ЛЕКЦИЈА 13

Со и пионери?

Со и пионери?

Канада

Таро кхер ко кхер

Библиско студија

Лично студија

О лафи „пионери“ бут пути сикавела ки некасте кова со истражинела нево подрачје хем пхравела друмо е јаверенге те џан пало лескоро пример. О Исус сине сар пионери адалеске со сине бичхалдо ки Пхув те сикавел е манушен хем те пхравел ленге о друмо те спасинен пе (Матеј 20:28). Авдиве, адала со џана пало лескоро пример тане сар лесте аѓаар со накхавена кобор со шај побутер време те ‚керен ученикија‘ (Матеј 28:19, 20). Несаве шај те служинен ки јекх посебно служба која амен викинаја ла пионерско служба.

О пионери накхавела побутер време ко проповедибе. Са е Јеховаскере сведокија вакерена јаверенге о шукар хабери. Ама, дисаве планиринге пумаро време те шај те служинен сар општа пионерија, аѓаар со накхавена 70 саатија ки служба секова масек. Те шај те керен адава, бут лендар џана ки бути по некобор саатија ко диве или ко курко. А јавера тане бириме те служинен сар специјална пионерија ко тхана коте со ваљани побутер те проповединел пе. Ола накхавена 130 или побутер саатија ки служба секова масек. О пионерија мангена скромно те џивдинен хем иси лен доверба кај о Јехова ка грижинел пе ленге (Матеј 6:31-33; 1. Тимотеј 6:6-8). Окола со нашти те овен општа или специјална пионерија, ако мангена, шај те служинен сар помошна пионерија, аѓаар со ка џан ки служба 30 или 50 саатија ко масек.

О пионери служинела адалеске со мангела е Јехова хем е манушен. Исто сар о Исус, амен дикхаја кај о мануша бут хари џанена башо Девел хем башо лескере намере (Марко 6:34). Ама, амен џанаја буќа со шај те поможинен ленге акана хем те ден лен надеж баши пошукар иднина. Адалеске со мангела е манушен, о пионери мангела те дел побутер таро пло вакти хем сила те шај духовно те поможинел лен (Матеј 22:39; 1. Солуњаните 2:8). Адалеске со керела адава, лескири вера овела позорали, овела панда попаше е Девлеа хем тано бут бахтало (Дела 20:35).

  • Сар ка објаснине со и пионери?

  • Соске дисаве служинена сар пионерија?