Џа ко тексто

Џа ки содрежина

 ЛЕКЦИЈА 16

Со керена о слуге-помошникија ко собрание?

Со керена о слуге-помошникија ко собрание?

Мјанмар

Учество ко состанок

Состанок баши служба

Одржинена и дворана

Тари Библија дикхаја кај о ‚надгледникија хем о слуге помошникија‘ грижинена пе башо собрание (Филипјаните 1:1). Ко секова собрание иси некобор асавке пхраља со служинена. Саве задаче иси е слуге-помошникон?

Ола поможинена е старешиненге. О слуге-помошникија, терне или пхуре, тане духовно зрела пхраља хем шукар керена пле задаче. Ола керена важна задаче со мора те керен пе ко секова собрание. Адалеске, е старешиненге тано полокхо хем иси лен побутер време те керен пли задача те сикавен хем те грижинен пе е пхраленге.

Ола тане корисна ко собрание. Несаве слуге-помошникија служинена сар редарија те доџарен околен со авена ко состанок. Јавера служинена ко озвучување, делинена литература, грижинена пе башо собраниска сметке или дена подрачја баши служба е пхраленге хем е пхењенге ко собрание. Ола, исто аѓаар, поможинена те одржинел пе и дворана. О старешине шај те пучен лен те поможинен е попхуренге. О слуге-помошникија тане спремна те керен секоја жадача со и ленге денди, а о собрание почитујнела лен адалеске со спремно служинена (1. Тимотеј 3:13).

Ола тане шукар пример ко собрание. О слуге-помошникија тане бириме адалеске со иси лен шукар христијанска особине. Ола бајрарена амари вера кеда иси лен учество ко состанокија. Ола тане пример башо проповедибе хем аѓаар керена те ова поревна. Адалеске со ола сложно керена бути е старешиненцар, анена џи ко адава те овел радост хем единство (Ефешаните 4:16). Сар со накхела о време, ола да шај те пхерен о условија те служинен сар старешине.

  • Саве тане о слуге-помошникија?

  • Сар ола поможинена ко собрание?