Џа ко тексто

Џа ки содрежина

 ЛЕКЦИЈА 14

Саве школе иси башо пионерија?

Саве школе иси башо пионерија?

САД

И Школа Гилеад (Патерсон, САД)

Панама

О Теократско школујбе бут време тано знако колеа со пенџарѓона е Јеховаскере сведокија. Те шај најшукар те керен пли служба, иси посебна школе околенге со побутер време накхавена те проповединен башо Царство (2. Тимотеј 4:5).

Школа башо пионерија. Ко крајо таро прво берш тари пионерско служба, јекх општо пионери тано канимо те овел ки јекх школа со трајнела шов диве. Ој икерела пе ки најпаше дворана. Акаја школа поможинела е пионеренге те овен попаше е Јеховаја, пошукар те керен и служба, хем те ачховен понадари да пионерија.

Школа башо полновремена објавителија. Акаја школа трајнела дуј масек хем керди тани те школуњел е искусно пионерен, кола тане спремна те служинен ко тхана коте со иси потреба. Ола џана пало е Исусескоро пример, о најбаро Проповеднико со сине ки Пхув, хем вакерена: „Аке сиум! Бичхал ма ман!“ (Исаија 6:8; Јован 7:29). Те геле те служинен ко јавер тхан, тегани шај ка ваљани поедноставно те џивдинен. И култура, и клима хем о хајбе шај те овен бут појавер таро адава со и сикле. Чак шај ка ваљани те сикљовен неви чхиб. Ки акаја школа шај те џан прандиме хем бипрандиме пхраља хем пхења, со иси лен таро 23 џи ко 65 берш. И школа поможинела те овел лен духовна особине со ка ваљанен ленге ко ленгере доделбе хем ка сикавел лен сар пошукар те служинен е Јеховаске хем лескере организацијаке.

Школа Гилеад. Ки Хебрејско чхиб, о лафи „Гилеад“ тано поврзимо е лафеа „сведоштво“. Сар со почминѓа и школа Гилеад, таро 1943 берш, лате геле побутер таро 8.000 мисионерија кола со сине бичхалде те ден баро сведоштво ‚џи о најдур тхана ки пхув‘ хем сине бут успешна (Дела 13:47). Кеда амаре мисионерија ресле прво пути ко Перу, на сине нијекх собрание — акана иси побутер таро 1.000 собранија. Исто аѓаар, кеда о мисионерија почминге те служинен ки Јапонија, адари сине похари таро деш Сведокија — акана иси побутер таро 200.000 Сведокија. Акаја школа трајнела панџ масек хем ки лате хор проучинела пе и Библија. Адала со служинена сар специјална пионерија, мисионерија, со служинена ко подружнице, или тане надгледникија, шај те овен каниме ки Школа Гилеад. Пали акаја школа, ола шај бут те поможинен ко проповедибе хем ки организација.

  • Ко со поможинела е пионерен и Школа башо пионерија?

  • Кој шај те џал ки Школа башо полновремена објавителија?