Џа ко тексто

Џа ки содрежина

 ЛЕКЦИЈА 9

Сар шај најшукар те спремина амен башо состанокија?

Сар шај најшукар те спремина амен башо состанокија?

Камбоџа

Украина

Ако проучинеја и Библија е Јеховаскере сведоконцар, шај трудинеја ту англедер те спремине о материјали со ка проучинен. Ка овел туке бут корисно ако исто адава кереја англедер те џа ко собраниска состанокија. Ако редовно кераја аѓаар ка овел амен најшукар резултатија.

Одлучин кеда хем коте ка проучине. Кеда туке најшукар те спремине ту? Дали тано адава рано сабајле, англедер те џа ки бути или раќате кеда о чхаве совена? Ако нашти побутер вакти те проучине, одлучин кобор шај хем ма мукх ништо те ачхавел ту таро адава. Роде туке мирно тхан проучибаске хем ачхав са о буќа со шај те сметинен ту, сар со и о радио, и телевизија хем о мобилно телефони. Адалеа со ка молине ту англедер те проучине, ка овел туке полокхе те мислине ко адава со читинеја тари Библија, а на ко тле проблемија (Филипјаните 4:6, 7).

Бележин о материјали хем спремин ту те де коментарија. Почмин аѓаар со ка хаљове башо со керела лафи и тема. Размислин башо наслов е статијакоро или е поглавјескоро, дикх сар секова поднаслов тано поврзимо е темаја, дикх о слике хем о пучиба башо повторување со сикавена о главна мисле. Тегани читин секова пасус хем роде о одговор башо дендо пучибе. Роде хем читин о денде стихија тари Библија, хем размислин сар тане поврзиме адалеа со читинеја ко пасус (Дела 17:11). Кеда ка аракхе о одговор, бележин некобор лафија или мисле ко пасус со ка поможинен ту те сетине ту ки лесте. Тегани, ко состанок, те мангљан шај те вазде то вас хем те де кратко коментари тле лафенцар.

Адалеа со ка проучине различна теме со ка овен ко секова состанок, ту ка шај духовно те барваљове библиска мисленцар (Матеј 13:51, 52).

  • Кеда ка овел туке најшукар те спремине ту башо состанокија?

  • Сар шај коркори те спремине ту те де коментарија ко состанок?