Skip to content

Skip to table of contents

 15 EL SUOBEL

Ngera Uchul Me Ngkirem el Melemolem el Mesuub?

Ngera Uchul Me Ngkirem el Melemolem el Mesuub?

1. Ngmekerang e mo uchul a klungiolem a omolemolem el mesuub er a Biblia?

A omesodel aika el osisechakl er a Biblia a ulterekokl el mla smisichii a bltkil a rengum el kirel a Jehovah. E tia el bltikerreng a kirem el blechoel el melisiich er ngii. (1 Petrus 2:2) A omeltkem el kirel a diak a ulebengelel el klengar a ultuil er sel molemolem el olekeed er kau er a Dios el oeak a omesubem er a Tekingel.​—Monguiu er a Johanes 17:3; Jude 21.

Sel monglou er a klemedengei er kau el kirel a Dios, e a klaumerang er kau a mo mesisiich. Tia el klaumerang a mo ngosukau el mo odeuir a rengul a Dios. (Hebru 11:1, 6) Ngmo rullau el mo obult er a kngtim e melodech er a rolel a klengar er kau.​—Monguiu er a Rellir 3:19.

2. Ngmekerang a klemedengei er kau el kirel a Dios e mo uchul a klungiolir a rechad?

Ngsebechel el mo er ngii a kmes el deleuill er kau me a Jehovah

Ke ulterekokl el mo soam el ouchais er a rechad el kirel aike el bla msuub. Me sel molemolem er a omesubem, e ke mo mesuub er a rolel e ngsebechem el ousbech er a Biblia el mesaod er a klaumerang er kau er a Jehovah me a ungil chais.​—Monguiu er a Rom 10:13-15.

A ruumesingd el chad a omuchel el ouchais er a ungil chais el mo er a resechelirir me a rechederir. Engdi ngungil a omoba delemedemek sel mongedecheduch er tir. Mouchais er tir el kirel aike el telbilel a Dios er a bai molekoi el kmo a klechelid er tir a cheleuid. Lak mobes, a omerellem a klou a lerellii er a uldesuel a chad er a tekingem.​—Monguiu er a 2 Timothy 2:24, 25.

3. Ngera el techall a sebechem el mo obang?

A omesubem er a Tekingel a Dios a mo ngosukau el menglou er a klemedengei er kau el kirel a Dios. Cherengel a taem, e ngmo er ngii a kmes el deleuill er kau me a Jehovah e mo sebechem el mo chedal a telungalek er ngii.​—Monguiu er a 2 Korinth 6:18.

 4. Ngmekerang e sebechem el melemolem el olengeriakl?

Sel molemolem el mesuub er a Tekingel a Dios, e ngmo sebechem el olengeriakl er a klemedengei er kau el kirel a rolel a omoltaut a omellach er a Biblia. (Hebru 5:13, 14) Molengit er a ta er a Resioning er a Jehovah me bo losuub a Biblia el obengkem el ousbech er a babier el Ngerang Mera el Lolisechakl a Biblia? A omolemolem el mesuub er a Tekingel a Dios, e ngmo ungil a klengar er kau.​—Monguiu er a Psalm 1:1-3; 73:27, 28.

A ungil chais a mla er a Jehovah el mei el ngii a “dmeu a rengul el Dios.” (1 Timothy 1:11NW) Ngsebechem el mo kmeed er a Dios el oeak sel molekeed er kau er a rechedal. (Hebru 10:24, 25) Sel molemolem el oldeu er a rengul a Jehovah, e ke mengetmokl er kau el kirel a mera el klengar, el ngii a diak a ulebengelel el klengar. A kot el ungil el tekoi el sebechem el meruul er ngii a sel molekeed er kau er a Dios.​—Monguiu er a Titus 1:2.