Doorgaan naar inhoud

Doorgaan naar secundair menu

Jehovah’s Getuigen

Nederlands

14 FEBRUARI 2017
VERENIGDE STATEN

Getuigen krijgen hoogste erkenning voor duurzaam ontwerp nieuwe internationale hoofdkantoor

Getuigen krijgen hoogste erkenning voor duurzaam ontwerp nieuwe internationale hoofdkantoor

NEW YORK — Jehovah’s Getuigen hebben officiële erkenning gekregen voor het duurzame ontwerp van hun nieuwe internationale hoofdkantoor in Warwick (New York), dat in augustus 2016 werd voltooid. Het Green Building Initiative (GBI), een organisatie die milieubeoordelingen en -keurmerken afgeeft voor commerciële gebouwen, heeft de Getuigen de hoogst mogelijke erkenning gegeven van vier Green Globes voor elk van de zeven gebouwen die voor beoordeling in aanmerking kwamen.

Shaina Weinstein, senior engagement manager bij het GBI, zegt: ‘Van de 965 projecten in de Verenigde Staten hebben maar 64 gebouwen de hoogste erkenning van vier Green Globes gekregen. Het is bijzonder dat Jehovah’s Getuigen voor alle zeven gebouwen vier Green Globes hebben gekregen. Uit deze prestatie blijkt dat ze veel belang hechten aan een efficiënt gebruik van water en energie en aan het milieu.’

Het Green Globes-beoordelingssysteem (afbeelding ter beschikking gesteld door het GBI). Elk van de zeven gebouwen van het hoofdkantoor van de Getuigen dat voor beoordeling in aanmerking kwam, behaalde een score van minstens 90 procent, wat gelijkstaat aan vier Green Globes.

Het GBI is, volgens hun officiële website, een ‘non-profitorganisatie die gericht is op het promoten van bouwtechnieken die gezondere en duurzame gebouwen opleveren die efficiënt met hulpbronnen omgaan’. Het GBI beoordeelt nieuwe gebouwen op duurzaam ontwerp en duurzame exploitatie. Als onderdeel van de beoordeling voert een onafhankelijke deskundige ter plekke een inspectie uit om de bevindingen van het GBI te controleren.

David Bean, coördinator duurzaam ontwerp van de gebouwen van de Getuigen in de VS, merkt op: ‘We waarderen deze onderscheidingen omdat ze een bewijs zijn van de toewijding van iedereen die betrokken was bij de bouw van dit complex met al zijn duurzame kenmerken — een complex dat op een mooie en passende manier is geïntegreerd in het Sterling Forest State Park.’

Het groendak van het kantoren/dienstengebouw bestaat uit inheemse planten die zijn geplant in een voedingsbodem op een waterdicht membraan. Hemelwater wordt op het terrein zelf gezuiverd om de openbare waterinfrastructuur minder te belasten.

De aanpak van de Getuigen was erop gericht de bomen op het terrein te behouden en de gekapte bomen voor het bouwproject te gebruiken. Jeffrey Hutchinson, voormalig parkbeheerder van Sterling Forest, vertelt: ‘Ik ben blij met het besluit de bomen die gekapt moesten worden om ruimte te creëren, te hergebruiken. De Getuigen hebben het op een bijzonder milieuvriendelijke manier aangepakt.’ Shaina Weinstein zegt verder: ‘Wat ons betreft is het project in Warwick een schoolvoorbeeld van hoe je milieubewust kunt ontwerpen en bouwen.’

Richard Devine, voorzitter van het bouwcomité van de Getuigen in Warwick, legt uit: ‘Onze organisatie heeft onze gebouwen in Brooklyn tientallen jaren goed onderhouden. Nu kijken we ernaar uit onze milieuvriendelijke gebouwen in Warwick te onderhouden en de schoonheid van Sterling Forest te beschermen.’

Persvoorlichter:

David A. Semonian, Office of Public Information, tel. +1 845 524 3000

 

Het nieuwe internationale hoofdkantoor van de Getuigen in Warwick beslaat nog geen 20 procent van de 102 hectare die op 17 juli 2009 werd gekocht.

Erosiewerende matten en stenen van verschillende afmetingen zorgen voor een stabiel talud.

In een vroeg stadium van het bouwproject worden grote stenen opgegraven. In totaal werd meer dan 240.000 ton stenen voor de bouw gebruikt.

Om te voorkomen dat er slib in het Blue Lake terechtkomt, werd er langs de oever een afscheiding aangelegd. Die bestaat uit een ondoorlatend doek met een drijvend bovendeel en een gegalvaniseerde metalen ketting ter verzwaring onderin.

Industriële recyclingcontainers. Ruim 70 procent van het bouwafval werd niet naar afvalstortplaatsen gebracht maar door erkende recyclingcentra verwerkt.

Bij de hoofdingang wordt beplanting aangebracht. In het landschapsontwerp zijn inheemse bomen, planten en bodembedekkers opgenomen.

Plaatsing van een geothermisch rooster, een onderdeel van een geothermisch systeem dat vloeistof rondpompt tot 152 meter onder de grond. Ondergronds blijft de temperatuur gematigd, maar bovengronds varieert de luchttemperatuur sterk naargelang het zomer of winter is. Een geothermisch systeem maakt gebruik van de stabiele ondergrondse temperatuur. De circulerende vloeistof absorbeert de warmere grondtemperatuur om de gebouwen te verwarmen in de winter; in de zomer wordt de vloeistof gebruikt om warmte van de gebouwen af te voeren naar de grond. Naar verwachting zal er door het geothermische systeem 40 procent minder energie nodig zijn om de gebouwen te verwarmen en te koelen.

Binnen in het kantoren/dienstengebouw. De interieurafwerking (bijvoorbeeld de verf en het materiaal op de wanden en plafonds) voldoet aan de eisen van het Green Building Initiative voor materialen met een lage emissie (producten die geen sterk vervuilende stoffen afgeven), wat bijdraagt tot het welzijn van de bewoners.