Doorgaan naar inhoud

Doorgaan naar secundair menu

Jehovah’s Getuigen

Nederlands

Groot-Brittannië — Fotogalerij 2 (september 2015−augustus 2016)

Groot-Brittannië — Fotogalerij 2 (september 2015−augustus 2016)

Het bijkantoor van Jehovah’s Getuigen in Groot-Brittannië is binnenkort op een nieuw adres te vinden. De Getuigen verhuizen van Mill Hill in Londen naar een locatie zo’n 70 kilometer naar het oosten, in de buurt van de stad Chelmsford in Essex. Deze fotogalerij geeft een impressie van het werk aan het nieuwe bijkantoor tussen september 2015 en augustus 2016.

29 oktober 2015 — Voornaamste ondersteuningslocatie

Er wordt beton gestort bij een garage waar bouwmachines onderhouden zullen worden.

9 december 2015 — Voornaamste ondersteuningslocatie

Aannemers leggen dakpanelen op een gebouw dat tijdens de bouw gebruikt zal worden voor kantoren en een eetzaal.

18 januari 2016 — Voornaamste ondersteuningslocatie

Bij de hoofdingang worden geselecteerde bomen gekapt door een kraan met een bomenknipschaar. Met de bomenschaar wordt de boom vastgeklemd en de stam doorgeknipt. Ter compensatie zullen er vóór de voltooiing van het project duizenden nieuwe bomen worden geplant.

31 maart 2016 — Bijkantoorterrein

Materialen die door de vorige eigenaar zijn achtergelaten worden opgeruimd. Daarna kan de grond gereinigd en hergebruikt worden.

14 april 2016 — Bijkantoorterrein

Voorbereidingen om tijdelijke cabines met een bouwkraan op hun plek te hijsen. Deze cabines zullen door het vaste bouwteam en de bezoekende aannemers wordt gebruikt als kantoren en dergelijke.

5 mei 2016 — Bijkantoorterrein

Materialen worden in containers gesorteerd voor recycling. Het bouwcomité voor dit project had zich ten doel gesteld 95 procent van al het niet-gevaarlijke afval van de stortterreinen een nieuwe bestemming te geven, en ze hebben dat doel zelfs overtroffen. Daarnaast wordt 89 procent van al het sloopafval — zoals bakstenen, beton en hout — hergebruikt op het bouwterrein.

23 mei 2016 — Voornaamste ondersteuningslocatie

Een sleuf voor nutsvoorzieningen wordt opgevuld. Deze nutsvoorzieningen zijn aangelegd voor de tijdelijke onderkomens voor bouwers.

26 mei 2016 — Voornaamste ondersteuningslocatie

Een aannemer verzamelt monsters of stalen om te bepalen of de grond gebruikt kan worden voor de aanleg van wegen rond het terrein.

31 mei 2016 — Impressie bijkantoorterrein

Op 31 mei 2016 werd dit ontwerp goedgekeurd door het Besturende Lichaam van Jehovah’s Getuigen. Daarnaast heeft de plaatselijke overheid de voorlopige planning goedgekeurd, zodat het project van start kan gaan.

16 juni 2016 — Bijkantoorterrein

Grond afkomstig van het terrein wordt gereinigd. Daarna kan de grond hergebruikt worden. Dit bespaart de kosten van het afvoeren van grond en van het kopen van nieuwe grond ter vervanging.

20 juni 2016 — Bijkantoorterrein

Het gedeelte waar de weg naar de hoofdingang zal komen, wordt vrijgemaakt. Het werk ging door ondanks een maand met bijzonder zware regenval waardoor een deel van het terrein in een modderpoel veranderde.

18 juli 2016 — Voornaamste ondersteuningslocatie

De wegen worden natgehouden om opwaaiend stof te voorkomen. Het bouwterrein schoon en netjes houden hoort bij de gedragscode van de Considerate Constructors Scheme, een organisatie waarbij het bouwcomité van dit project zich heeft aangemeld om te voldoen aan de plaatselijke bouwvoorschriften. De gedragscode waartoe deze organisatie aanmoedigt, komt overeen met de Bijbelse principes om respect te tonen voor de gemeenschap en rekening te houden met je buren.

18 juli 2016 — Voornaamste ondersteuningslocatie

Een metaalbewerker knipt draadeinden voor de leidinggoten van de airconditioningleidingen.

22 juli 2016 — Bijkantoorterrein

Er wordt 20.000 kuub grond vermengd met puin gezeefd. De grond wordt in de vultrechter gestort. Via verschillende zeven wordt eerst het grove en dan het kleinere puin eruit gezeefd. De fijne grond valt op de bodem. De materialen worden door drie transportbanden over de dumpers verdeeld.

22 juli 2016 — Bijkantoorterrein

Aannemers verplaatsen grote hoeveelheden grond, zodat de hoogte geschikt is voor de ontworpen gebouwen.

18 augustus 2016 — Bijkantoorterrein

In het gedeelte links op de foto is de grond geëgaliseerd zodat het werk aan de fundering van de woongebouwen kan beginnen. Daarachter ligt de voltooide ondersteuningslocatie voor de woongebouwen, waar 118 bouwers gehuisvest kunnen worden.

Meer info

WIE DOEN NU JEHOVAH’S WIL?

Wat is Bethel?

Bethel is een unieke plek met een belangrijk doel. Lees meer over de personen die er werken.