Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Како се организирани вашите собранија?

Како се организирани вашите собранија?

Една група старешини го надгледуваат секое собрание. Околу 20 собранија сочинуваат една покраина. Повремено, собранијата добиваат посети од патувачки старешини наречени покраински надгледници.

Библиското водство и упатствата доаѓаат од едно Водечко тело кое е составено од долгогодишни Јеховини сведоци кои во моментов работат во светското седиште на Јеховините сведоци во Ворвик (Њујорк, САД) (Дела 15:23-29; 1. Тимотеј 3:1-7).

Нешто повеќе

КОЈ ЈА ВРШИ ЈЕХОВИНАТА ВОЛЈА ДЕНЕС?

Како ќе ти користат состаноците на Јеховините сведоци?

На состаноците ја проучуваме Библијата и се храбриме еден со друг. Добредојден си на нив!

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Дали Јеховините сведоци имаат платени свештеници?

Дали има поделба на свештеници и обични верници? Кои од нив служат како проповедници?

СОСТАНОЦИ

Како изгледаат состаноците на Јеховините сведоци?

Дознај повеќе преку овој видеоклип.