Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Зошто Јеховините сведоци одат од куќа до куќа?

Зошто Јеховините сведоци одат од куќа до куќа?

Исус им рекол на своите следбеници да ,прават ученици од луѓето од сите народи‘ (Матеј 28:19, 20). На своите први ученици им дал задача да одат во домовите на луѓето (Матеј 10:7, 11-13). По смртта на Исус, христијаните од првиот век продолжиле да ја шират таа порака и „јавно и одејќи од куќа до куќа“ (Дела 5:42; 20:20). Ние го следиме примерот на тие рани христијани и сме утврдиле дека службата од куќа до куќа е еден добар начин да се дојде до луѓето.

Нешто повеќе

СТРАЖАРСКА КУЛА

Дали сите луѓе имаат иста можност да го запознаат Бог?

Прочитај како Бог овозможил сите што имаат искрено срце да го запознаат.

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Проповедничко дело што се врши низ целиот свет

Погледни зошто на ова дело се посветуваат милијарди часови и се извршува на стотици јазици.