Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Невролог зборува за својата вера

Професор Раџеш Каларија зборува за својата вера и професија. Како се заинтересирал за науката? Зошто почнал да размислува за потеклото на животот?

Јехова направи многу за мене

Кои работи од Библијата ѝ помогнале на Кристл, која била сексуално злоупотребувана како дете, да се зближи со Бог и да ја најде смислата на животот?

Ми се смачи од животот што го водев

Дмитриј Коршунов бил алкохоличар, но почнал да ја чита Библијата секој ден. Што го мотивирало да направи коренити промени во животот?

Го гледам светот преку допир

Џејмс Рајан е роден глув, а подоцна и ослепел. Што му дало смисла во животот?

Невролог зборува за својата вера

Професор Раџеш Каларија зборува за својата вера и професија. Како се заинтересирал за науката? Зошто почнал да размислува за потеклото на животот?

Јехова направи многу за мене

Кои работи од Библијата ѝ помогнале на Кристл, која била сексуално злоупотребувана како дете, да се зближи со Бог и да ја најде смислата на животот?

Ми се смачи од животот што го водев

Дмитриј Коршунов бил алкохоличар, но почнал да ја чита Библијата секој ден. Што го мотивирало да направи коренити промени во животот?

Го гледам светот преку допир

Џејмс Рајан е роден глув, а подоцна и ослепел. Што му дало смисла во животот?

„Јехова не ме заборави“

Оваа побожна жена успеала да дознае зошто умираме и што се случува по смртта. Прочитај како библиската вистина ѝ го сменила животот.

Мислев дека светот се врти околу мене

Кристоф Бауер задлабочено ја читал Библијата додека патувал преку Атлантскиот Океан со бротче. Што сфатил?

Ветувањето за рај на Земјата ми го смени животот!

Најважно во животот на Иварс Вигулис биле славата и возбудата што ги носат мото-трките. Но што направил откако ја дознал вистината од Библијата?

Бев огорчен и насилен

Што поттикнало еден уличен тепач од Мексико да се промени како личност?