Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Преведување на ,Божјите свети објави‘ (Римјаните 3:2)

Преведување на ,Божјите свети објави‘ (Римјаните 3:2)

Бидејќи вистината за Бог може да се најде во многу преводи на Библијата, Јеховините сведоци користеа разни преводи во изминатиот век. Но, зошто издадоа свој превод на Библијата на современ англиски јазик? Што се постигна со тоа? Гледај го видеоклипот Преведување на ,Божјите свети објави‘ (Римјаните 3:2).

 

Нешто повеќе

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Дали е точен Преводот Нов свет?

Зошто Преводот Нов свет се разликува од другите преводи?