Префрли се на текстот

Јеховини сведоци

Select language македонски

Информации за канцелариите и обиколките

Срдечно те покануваме да ги разгледаш нашите канцеларии и печатници. Побарај ги адресите и термините за обиколки.

 

Хрватска

Štrokinec 28

HR-10090 ZAGREB-SUSEDGRAD

CROATIA

+385 1-37-95-001

Обиколки

понеделник до петок

8:00 до 11:00 часот и 13:00 до 16:00 часот

времетраење: 2 часа

Дејност

Подружницата ја надгледува активноста на над 60 собранија на Јеховините сведоци во Хрватска и на околу 15 собранија во Босна и Херцеговина. Се преведува библиска литература на босански, хрватски и хрватски знаковен јазик. Меѓу другото, обиколката содржи дел од историјата на Јеховините сведоци во поранешна Југославија, како и изложба што покажува како го славиме Јехова преку музиката.

Преземи проспект за обиколка