Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  септември 2017

Предлог-презентации

Предлог-презентации

СТРАЖАРСКА КУЛА

Прашање: Постојат ли ангели?

Стих: Пс 103:20

Понуда: Овој број на Стражарска кула објаснува што вели Библијата за ангелите и какво влијание имаат тие врз нашиот живот.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Мислите ли дека науката ја побива Библијата?

Стих: Иса 40:22

Вистина: Кога Библијата зборува за научни теми, дава точни информации.

ПОКАНА ЗА СОБРАНИСКИТЕ СОСТАНОЦИ (inv)

Понуда: Сакаме да Ве поканиме на едно бесплатно библиско предавање. Ќе се одржи во сала на Јеховините сведоци. Тоа е место каде што ги одржуваме нашите состаноци. [Дај му покана, покажи кога и каде ќе се одржи состанокот и кажи му ја темата на јавното предавање за таа седмица.]

Прашање: Дали некогаш сте биле на некој наш состанок? [Ако е соодветно, пушти го видеоклипот Како изгледаат состаноците на Јеховините сведоци?]

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.