Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Две сестри канат еден човек на состанок на Куковите Острови

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ септември 2017

Предлог-презентации

Како можеш да понудиш Стражарска кула и да објасниш дека науката не ја побива Библијата. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Обнова на вистинското обожавање

Видението на Езекиел за храмот ги уверило верните еврејски изгнаници во Вавилон дека вистинското обожавање ќе биде обновено.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Зошто го цениш вистинското обожавање?

Вистинското обожавање е цврсто утврдено. Дали често размислуваш за тоа колкава чест е да го познаваш Јехова и да му служиш?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Еврејските повратници ќе добијат големи благослови

Видението на Езекиел за храмот ветува дека вистинското обожавање ќе се обнови и дека народот ќе биде организиран, безбеден и ќе соработува со оние што предводат.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова ќе го награди верниот

Извештајот за тројцата Евреи може да нѐ направи уште порешени да му останеме верни на Јехова Бог.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Биди верен кога ќе се најдеш во искушение

Исус Христос му останал верен на Бог кога се нашол во искушение. Можат ли несовршени луѓе да му останат верни на Јехова кога ќе бидат ставени под притисок?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Биди верен кога е исклучен некој твој роднина

Кога е исклучен некој наш роднина, верноста кон Јехова Бог ни е ставена на испит. Што може да ни помогне да останеме верни?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Дали му служиш на Јехова без престан?

Даниел му служел на Бог без престан. Не дозволил ништо да го спречи да продолжи со духовните навики.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Помогнете им да му служат на Јехова без престан

Штом некој ќе стане објавител, почни веднаш да му помагаш да биде ревен и редовен во службата. Помогни му да стане делотворен објавител.