Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  септември 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации

СТРАЖАРСКА КУЛА

Прашање: Дури и на најсилните понекогаш им треба утеха. Што мислите, каде можеме да најдеме утеха кога ни е тешко?

Стих: 2Ко 1:3, 4

Понуда: Ова списание зборува за тоа каква утеха ни дава Бог.

СТРАЖАРСКА КУЛА (последна страница)

Прашање: Некои мислат дека Божјето Царство е во срцето на луѓето, а други дека тоа е резултат на човечките напори за светски мир. Што мислите Вие?

Стих: Да 2:44

Понуда: Според Библијата, Божјето Царство е вистинска влада. Оваа статија објаснува кои други работи ги кажува Библијата за Божјето Царство.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Дали Бог се грижи за нас?

Стих: 1Пе 5:7

Вистина: Бог нѐ поттикнува во молитва да му ги кажеме сите наши грижи бидејќи тој е заинтересиран за нас.

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.