Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Една сестра им проповеда на мајка и ќерка во Западен Бенгал (Индија)

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ септември 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации за Стражарска кула и за една библиска вистина која покажува дека Бог се грижи за нас. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Живеј според Јеховиниот закон“

Како може да живееме според Јеховиниот закон? Писателот на Псалм 119 ни оставил одличен пример.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Ако на врата излезе дете

Како треба да постапиме и како може да покажеме почит кон родителите?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Мојата помош е од Јехова“

Псалм 121 дава сликовит опис за заштитата од Јехова.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Чудесно сме создадени

Во Псалм 139, Давид го фали Јехова за прекрасното творештво.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Замки кои треба да ги избегнуваш кога проучуваш со некого

На што треба да внимаваш ако сакаш да му помогнеш на интересентот духовно да напредува?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Велик е Јехова и достоен за најголемата фалба“

Псалм 145 ни открива како Давид гледал на Јеховината грижа кон сите верни слуги.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Стани повешт во службата — поттикни ги заинтересираните да доаѓаат на состаноци

Интересентите обично побрзо напредуваат ако почнат редовно да доаѓаат на состаноците.