Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  октомври 2017

 ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ | ЈОИЛ 1-3

„Вашите синови и ќерки ќе пророкуваат“

„Вашите синови и ќерки ќе пророкуваат“

2:28, 29

Помазаните христијани „пророкуваат“ со тоа што учествуваат во делото на проповедање. Тие зборуваат за „величествените Божји дела“ и ја објавуваат добрата вест за Царството (Де 2:11, 17-21; Мт 24:14). Другите овци им даваат поддршка така што и тие учествуваат во ова дело

2:32

Што значи некој да го „повика името на Јехова“?

  • Да го знае тоа име

  • Да го почитува тоа име

  • Да има доверба и да се потпира на оној што го носи тоа име

Прашај се: „Како можам да им помогнам на помазаните христијани во делото што го извршуваат?“