Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  октомври 2017

 ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ | ДАНИЕЛ 7-9

Со пророштвото на Даниел било претскажано доаѓањето на Месијата

Со пророштвото на Даниел било претскажано доаѓањето на Месијата
ИЗГЛЕД
Text
Image

9:24-27

70 СЕДМИЦИ (490 ГОДИНИ)

 • 7 СЕДМИЦИ (49 ГОДИНИ)

  455 пр.н.е. „Речта да се обнови... Ерусалим“

  406 пр.н.е. Ерусалим е повторно изграден

 • 62 СЕДМИЦИ (434 ГОДИНИ)

 • ЕДНА СЕДМИЦА (7 ГОДИНИ)

  29 од н.е. Се појавува Месијата

  33 од н.е. Месијата е погубен

  36 од н.е. Завршуваат 70-те седмици