Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Предлог-презентации

Предлог-презентации

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Прашање: Зошто е важно да бидеме подготвени за катастрофи?

Стих: Из 27:12

Понуда: Во ова списание е објаснето што треба да направиме пред, за време на, и по некоја катастрофа.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Од што се гледа дали некој го сака Бог?

Стих: 1Јо 5:3

Вистина: Покажуваме дека го сакаме Бог ако ги држиме неговите заповеди.

ЌЕ ИМА ЛИ ВОСКРЕСЕНИЕ? (T-35)

Прашање: Во многу земји во светот има празници во чест на починатите. Што мислите, дали некогаш ќе можеме повторно да ги видиме нашите најблиски што починале?

Стих: Де 24:15

Понуда: Во овој трактат е објаснето каква надеж дава Библијата за оние што починале. [Ако е соодветно, пушти го видеоклипот Каква надеж има за мртвите?]

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.