Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

На Тувалу, еден брат го нуди трактатот Ќе има ли воскресение?

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ октомври 2017

Предлог-презентации

Дознај како можеш да го понудиш Разбудете се! и да објасниш како ќе покажеме дека го сакаме Бог. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Со пророштвото на Даниел било претскажано доаѓањето на Месијата

Во Даниел, поглавје 9, се запишани детали за доаѓањето на Месијата. Кои други настани се опфатени со ова пророштво?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Како да стекнеш навика длабоко да ја проучуваш Библијата

Длабокото проучување на Библијата ќе ти помогне да останеш верен во време на неволја. Како да стекнеш ваква навика?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова дал пророштва за некои цареви

Преку пророкот Даниел, Јехова го претскажал подемот и падот на некои царства и нивните цареви.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова ја цени лојалната љубов, а ти?

Од што е поттикната лојалната љубов? Какви поуки можеме да извлечеме од она што се случило со Осија и неговата неверна жена, Гомер?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Дај му го најдоброто на Јехова

Јехова се радува кога му го даваш најдоброто, а тоа е и за твое добро. Кои жртви се најскапоцени за Јехова?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Слави го Јехова со својот живот!

Животот е прекрасен дар. Се трудиме да ги користиме нашите таленти и способности за да му носиме слава на Јехова — оној што ни го дал животот.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Вашите синови и ќерки ќе пророкуваат“

Како можеме да им помогнеме на помазаните христијани во делото што го извршуваат?