Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  октомври 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Прашање: Некои луѓе се убедени дека Исус постоел, додека други се сомневаат во тоа. Трети, пак, сметаат дека не можеме да знаеме со сигурност. Што мислите Вие?

Понуда: Во ова списание пишува што покажуваат доказите.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Многу луѓе мислат дека, кога некој ќе умре, продолжува да живее на некое друго место. Што мислите Вие, што се случува после смртта?

Стих: Јвн 11:11-14

Вистина: Кога некој ќе умре, престанува да постои. Но, Исус ја споредил смртта со сон. Како во случајот со Лазар, Исус може да ги „разбуди“ нашите блиски што починале за да живеат повторно на Земјата (Јов 14:14).

ПОКАНА ЗА СОБРАНИСКИТЕ СОСТАНОЦИ (inv)

Понуда: Би сакал да Ве поканам на едно бесплатно библиско предавање. [Понуди ја поканата за состаноците, истакни кога и каде ќе се одржи состанокот, и спомни ја темата на јавното предавање.]

Прашање: Би сакале ли да видите како изгледаат нашите состаноци? [Ако е соодветно, пушти го видеоклипот Како изгледаат состаноците на Јеховините сведоци?]

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.