Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Јеховини сведоци нудат покана за состанок

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ октомври 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации за списанието Разбудете се! и за една библиска вистина која покажува што се случува со случува со луѓето по смртта. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Имај доверба во Јехова со сето свое срце“

Од 3. поглавје од Изреки дознаваме дека Јехова ќе нѐ награди ако имаме доверба во него. Како можеш да се преиспиташ дали и ти имаш потполна доверба во Бог?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Срцето нека не ти застрани“

Во 7. поглавје од Изреки читаме за едно момче кое дозволило да биде измамено од сопственото срце. Што може да научиме од неговите грешки?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Мудроста е повредна од златото

Изреки 16. поглавје вели дека е подобро да се стекне мудрост отколку злато. Зошто мудроста која доаѓа од Бог е толку вредна?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Како да даваме добри коментари

Добрите коментари им користат и на оние што ги даваат и на другите во собранието. Каков треба да биде еден добар коментар?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Биди во мир со другите

Мирот меѓу Божјиот народ не доаѓа автоматски. Советите од Божјата Реч можат да ни помогнат да го зачуваме мирот кога ќе настанат несогласувања.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Воспитувај го детето според патот по кој треба да оди“

Зошто е потребно родителот да го советува и исправа детето за добро да го воспита? Во Изреки 22. поглавје родителите можат да најдат мудри совети.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Ги користиш ли визит-картичките?

Користи ја секоја прилика за да им го насочиш вниманието на луѓето кон Библијата и кон нашата интернет-страница со помош на визит-картичката за jw.org.