• Песна 144 и молитва

 • Воведни зборови (3 мин. или помалку)

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

 • Барајте го Јехова и ќе живеете“: (10 мин.)

  • [Пушти го видеоклипот Вовед во Амос.]

  • Ам 5:4, 6 — Мораме добро да го запознаеме Јехова и да ја вршиме неговата волја (w04 15/11 стр. 24, пас. 20)

  • Ам 5:14, 15 — Мораме да ги прифатиме и да ги засакаме Јеховините мерила за тоа што е лошо, а што добро (jd стр. 90-91, пас. 16-17)

 • Најди духовни бисери: (8 мин.)

  • Ам 2:12 — Како можеме да ја примениме поуката од овој стих? (w07 1/10 стр. 14, пас. 8)

  • Ам 8:1, 2 — Што претставувала кошницата со летно овошје? (w07 1/10 стр. 14, пас. 6)

  • Што научи за Јехова од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица?

  • Кои други духовни бисери ги пронајде во овој материјал?

 • Читање на Библијата: (4 мин. или помалку) Ам 4:1-13

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

 • Подготви ги презентациите за овој месец: (15 мин.) Дискусија на темел на рубриката „Предлог-презентации“. Пушти ги видеоклиповите. По секој видеоклип, дискутирајте за него.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ