Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

 ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ | НАУМ 1 — АВАКУМ 3

Немој да заспиеш во духовен поглед

Немој да заспиеш во духовен поглед

Авк 1:5, 6

На прв поглед може изгледало невозможно Вавилон да ја освои Јуда. Јудејците му платиле данок на Египет, и можеби сметале дека Египќаните се помоќни од Халдејците. Освен тоа, многу Евреи мислеле дека е невозможно Јехова да дозволи Ерусалим и храмот да бидат уништени. Како и да е, исполнувањето на пророштвото било загарантирано. Затоа Авакум требало спремно да чека и да остане зафатен во духовен поглед.

Што ме уверува дека крајот на овој свет е многу близу?

Што ќе ми помогне да не заспијам во духовен поглед?