6:6-8

Јехова има разбирање за нашите ограничувања и никогаш не очекува од нас повеќе отколку што можеме да дадеме. Нему му е важно како се однесуваме со браќата. Нашите меѓусебни односи влијаат врз нашето пријателство со Бог. Ако сакаме Јехова да ги прифати нашите жртви, мораме да покажуваме љубов и почит кон браќата.