СТРАЖАРСКА КУЛА

Прашање: Кој е најдарежливата личност?

Стих: Јк 1:17

Понуда: Од ова списание ќе дознаеш кој е најдобриот подарок од Бог, и како може да покажеш дека го цениш.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Како се вика Бог?

Стих: Пс 83:18

Вистина: Бог се вика Јехова.

ТВОЕТО СЕМЕЈСТВО МОЖЕ ДА БИДЕ СРЕЌНО (hf)

Вовед: Би сакале да Ви покажеме еден краток видеоклип за семејството. [Пушти го видеоклипот Твоето семејство може да биде среќно.]

Понуда: Ако сакате да ја прочитате брошурата што беше спомната во видеоклипот, можам да Ви ја оставам или да Ви покажам како да ја преземете од Интернет.

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.