Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Објавители ја нудат брошурата Среќно семејство во Грузија

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ ноември 2017

Предлог-презентации

Како можеш да понудиш Стражарска кула и да ја објасниш библиската вистина во врска со Божјето име. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Барајте го Јехова и ќе живеете“

Што значи да го бараме Бог? Што можеме да научиме од Израелците кои престанале да го бараат Јехова?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Стани повешт во службата — повторна посета

Како можеш да правиш квалитетни повторни посети? Одржувај го интересот, постави си цел за секоја посета и не заборавај ја твојата крајна цел.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Учи од своите грешки

Извештајот за Јона покажува дека Јехова Бог не се откажува од нас кога правиме грешки. Сепак, тој очекува да учиме од нив.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Поуки од книгата Јона

Ако размислуваме за Јона, тоа ќе ни помогне да се соочиме со разочарувањата, да го исправиме негативното гледиште за службата и да бидеме утешени преку молитва.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Што очекува Јехова од нас?

Како начинот на кој се однесуваме со нашите духовни браќа и сестри влијае врз нашето пријателство со Бог?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Немој да заспиеш во духовен поглед

Можеби изгледало невозможно Вавилон да ја освои Јуда. Како и да е, исполнувањето на пророштвото било загарантирано. Затоа Авакум требало спремно да чека.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Немој да заспиеш во духовен поглед кога ќе ти се сменат околностите

Што ќе ни помогне да останеме духовно будни и да не дозволиме промените да нѐ успорат во духовен поглед и да нѐ оддалечат од Јехова?